Byggprojektledning för markprojekt

Behöver du en byggprojektledare med båda fötterna på jorden? Fyll i dina uppgifter så kontaktar vi dig!

Asfaltering och andra markprojekt

Grus och asfalt är kanske inte det första som dyker upp i tanken när man tänker på fastigheter. Men markanläggningen är en viktig del av fastighetsägarens ansvar. Förutom att påverka det estetiska intrycket, ska marken fungera för att transportera människor, fordon och varor till och från fastigheten. Utöver det finns viktiga installationer under markytan att tänka på.

Asfaltering? Först planering!
Så här kan vi hjälpa till!

Som byggprojektledare kan vi leda hela markprojektet, från start till mål. Oavsett om det handlar om asfaltering, dränering eller att renovera innergården. Vi fungerar som beställarombud som driver markprojektet framåt och får rätt saker att hända, med koll på kostnader, juridik och teknik.

Vi kan också hjälpa er med utvalda delar, som bara förfrågningsunderlag eller entreprenadbesiktningar, beroende på vad det är för projekt.

Sustend projektledning - steg för steg

Dags för markprojekt? Här är byggprojektledarens bästa tips!

Se till fastighetens helhet när du planerar.

På så sätt slipper ni bryta upp nylagd asfalt om ett år för att kunna genomföra ett dräneringsprojekt, eller för att byta brunnar etc.

Tänk igenom vilken typ av ytskikt som passar er bäst.

Asfalt kanske inte är så snyggt men är väldigt beständigt och enkelt medans plattor/sten är snyggare men mer komplext båda att lägga och att omhänderta.

Anpassa markanläggningen efter nya klimatförutsättningar.

Kraftig nederbörd kan bli vanligare i framtiden och då krävs bättre dräneringssystem och större kapacitet för avvattning.

»   Läs mer om klimatanpassningar här.

Ta hänsyn till logistiken.

Vägar till och från entréer, lastvägar, utrymningsvägar, cykelrum etc. kan påverkas. Detta bör också beaktas redan i projekteringen samt följas upp under projektet.

Börja planera i tid!

Markprojekt är ofta väderberoende i Sverige. Det är tråkigt och onödigt för projektets helhet att behöva pausa under vintermånaderna och kan kosta pengar.

Säkerställ att ni vet vad som finns under markytan.

Ritningar över installationer under markytan kan vara svåra att få tag på. Se till att få tillgång till dem i god tid inför projekteringen. Finns det inga ritningar så finns det företag som kan söka efter installationer i mark.

Ta hänsyn till risker med trädrötter

Konsultera en arborist för att råda bukt på eventuella trädrötter som löper genom marken och som kan skada ny markanläggning.

»   5 risker med träd på din tomt

Therese Dannberg

Kontakta oss för offert på projektledning

Asfaltering, dränering eller annat roligt markprojekt på gång? Vi hjälper dig. Ring 010-175 69 09, mejla info@sustend.se eller använd kontaktformuläret så hör vi av oss!

Byggprojektledare för fastighetens alla delar!

Vi hjälper fastighetsägare med byggprojekt för alla delar av fastigheten. Från start till mål eller med utvalda delar av projektet.

När är det dags att asfaltera?

Har det redan uppstått sprickor eller till och med större skador och hål i asfalten? Då är det dags att göra någonting åt det.

För att slippa akuta åtgärdsprojekt är det naturligtvis bättre att arbeta proaktivt. Det gäller för alla markytor, oavsett de är belagda med asfalt, stenplattor, grus eller andra material. Akutåtgärder är stressande och har i regel en långt större prislapp än förebyggande underhåll. Genom att kunna planera i förväg slipper en också lappa och laga.

Planera för att kunna jobba förebyggande!

Hur ser ni till att jobba förebyggande med markanläggningen, då? När nästa projekt behöver genomföras och hur ofta åtgärderna bör upprepas för att hålla marken i gott skick beror såklart på vilket material markytan är belagd med. Dessutom varierar behovet utifrån hur utsatt ytan är för belastning. När nästa markprojekt ska genomföras, hur ofta det bör upprepas samt vad det kan förväntas kosta bör framgå av en underhållsplan för fastigheten.

Vi hjälper dig gärna

Har du frågor om dränering, lagning av sprickor i asfalt eller behöver du hjälp att planera den nya parkeringsplatsen? Vi hjälper dig gärna vidare med markprojektet. Hör av dig till oss på 010 - 175 69 09 , info@sustend.se eller fyll i dina uppgifter i kontaktformuläret, så hör vi av oss!