Byggkonsult för dina frågor om bygg och fastighet

Ordet byggkonsult... visst låter det lite mossigt och torrt? Vi ser oss ju som glädjespridare, nytänkare och utmanare! Men byggkonsult beskriver bra det vi kan: bygg och fastigheter. Våra byggkonsulter finns exempelvis i Stockholm, Göteborg och Malmö.

Byggkonsult i Göteborg

Våra byggkonsulter besiktar och analyserar fastigheter

Vad gör en byggkonsult då?

Ja, ordet är kanske inte en särskilt målande och uppenbar beskrivning av yrket. Men vi har inte kunnat komma på ett bättre ord hittills. Hur som helst är vi byggkonsulter i exempelvis Göteborg, Stockholm och Malmö. Där finns våra kontor, men vi tar oss dit fastigheterna finns: det vill säga hela landet!

Vi kämpar för välmående fastigheter

Vårt team av byggkonsulter jobbar tillsammans för att reda ut alla fastighetsägares frågetecken. Det kan vara frågor som "Borde vi lägga om taket snart och vad kommer det kosta?" eller "Vi vill investera i våra befintliga fastigheter, vilka projekt bör vi prioritera?".

Vi utför exempelvis olika typer av fastighetsbesiktningar, hjälper till med planering av underhållsåtgärder och projektleder byggprojekt.

 

Mer om våra olika tjänster

Byggkonsult Andreas besiktigar ett tak

Besiktningar och analyser

Vi älskar kluriga frågor om bygg och fastighet! Att ta reda på svaren är en stor glädje för oss. Som exempelvis: Varför drar det i lägenheterna? Vad är det för sprickor i fasaden? Vilket skick är egentligen balkongerna i?

Våra byggkonsulter och besiktningsförrättare besiktigar, undersöker och analyserar. De rapporterar sedan resultatet i ett lättläsligt besiktningsprotokoll. Krävs det åtgärder för att fixa till något som är fel så bidrar byggkonsulterna med åtgärdsförslag, råd och tips.

Sustend Besiktning

Underhållsplan på ipad

Underhållsplanering

En bra underhållsplan är grundläggande för god fastighetsförvaltning. Våra byggkonsulter tar fram professionella underhållsplaner som är lätta att läsa och förstå för alla. Dessutom delar de in åtgärderna i lämpliga projekt, för att underhållsarbetet ska bli så tids- och kostnadseffektivt som möjligt.

Behöver fönstren bytas? När är det dags för stambyte? Vad kommer det kosta att underhålla putsfasaden? Hur länge kan man räkna med att hissen håller? Svaren på dessa frågor och mycket mer finns i underhållsplanen.

Sustend Underhållsplan

Tre byggkonsulter och projektledare på byggarbetsplats

Byggprojektledning

Vi ser till att saker händer! Med Sustend Projektledning kan vi rådgöra och vara beställarombud i hela byggprojektet: från start till mål. Från första tanken på att något behöver göras till att projektet är klart, slutbesiktigat och godkänt.

Med våra byggprojektledare vid rodret minimeras risken för krångel och felaktigheter. Projektet blir smidigare för såväl beställare som entreprenör. Det spelar ingen roll om projektet är stort eller lite mindre. Våra engagerade projektledare inom bygg löser det mesta!

Sustend Projektledning

När du behöver en kunnig byggkonsult

Oavsett om du undrar om det är dags för relining eller stambyte, fönsterbyte eller fönsterrenovering, eller behöver någon som hjälper er reda ut de tekniska frågorna när kontoret ska totalrenoveras, så finns Sustends byggkonsulter här för dig! Nybyggda fastigheter, sekelskiftesfastigheter eller en kommuns hela fastighetsbestånd? Vi tar oss an alla uppdrag för en byggkonsult!

Vi är anslutna till SBR: Sveriges Byggingenjörers Riksförbund

Till kontaktsidan!

Semat Askari, byggkonsult Sustend i Stockholm

Semat Askari - en av våra byggkonsulter i Stockholm

Byggkonsult i Göteborg: Andreas Engberg, Sustend

Andreas Engberg, byggkonsult i Göteborg, kallas ibland "professorn" av kollegorna för  sitt pedagogiska sätt och stora kunskapsbank.

Vi älskar frågor om bygg och fastighet!

Utmana oss gärna! Har du en riktigt klurig fråga vill vi gärna hjälpa till att ta reda på svaret. Ring oss på 010-175 69 09, skicka e-post till info@sustend.se eller använd kontaktformuläret, så hör vi av oss!

Sustend har byggkonsult för din fastighet

Exempel på projekt som Sustends byggkonsulter engagerar sig i

Vi gör mycket mer än vi hinner skriva om, men här kan du läsa om:

Några av våra spännande byggprojekt!

Möt Sustends byggkonsulter!

Andreas Engberg
Nationell chef Underhållsplanering
ae@sustend.se
Göteborg

Han har underhållsplanerat allt från gamla sekelskiftesbyggnader till en väg som inte ens byggts ännu. Andreas är områdeschefen för Underhållsplanering som tycker att ketchup är ett självklart tillbehör till avokado.

Andreas Engberg
Nationell chef Underhållsplanering
Daniel Augustsson
Biträdande projektledare Göteborg
da@sustend.se

Daniel Augustsson
Biträdande projektledare Göteborg
Mustafa Dawod
Byggprojektledare Stockholm
md@sustend.se
Stockholm

Mustafa har gedigen erfarenhet som entreprenadingenjör och har studerat på KTH. Han är byggprojektledaren som gärna gör det lilla extra, både för kollegor och kunder.

Mustafa Dawod
Byggprojektledare Stockholm
Semat Askari
Projektledare Underhållsplanering Stockholm
sa@sustend.se
Stockholm

Tidigare arbetsledare på entreprenörsidan - nu är Semat underhållsplanerare på Sustend. Hon förser Stockholmskontoret med magiska bakverk och sover som allra bäst på flygplan.

Semat Askari
Projektledare Underhållsplanering Stockholm
Valentina Perica
Gruppchef Underhållsplanering Göteborg
vp@sustend.se
Göteborg

Hon är handbollsspelaren som är först att hoppa på en ny utmaning. Valentina effektiviserar omhändertagandet av vilken fastighet som helst – oavsett om den redan är byggd eller inte.

Valentina Perica
Gruppchef Underhållsplanering Göteborg