Vattenpärlan

Brf Vattenpärlan äger en synnerligen unik byggnad som kan stoltsera med att vara Stockholms första höghus helt byggt i trä. Mycket trä, överallt. Fasaden och taket är synnerligen ovanliga och täckta av cederträspån. I trapphuset är trappan gjord av stående träkubb. Huset är ritat av Wingårdh Arkitektkontor och har fått flera utmärkelser. Den spännande arkitekturen har resulterat i ett boende som är extremt modernt, samtidigt som de naturnära materialvalen och härliga ljusinsläppen ger den som vistas i det en känsla av att komma ”tillbaka till naturen”.

Brf Vattenpärlan bestämde sig klokt nog att skaffa sig en underhållsplan redan när huset var nytt, och vi på Sustend fick uppdraget att ta fram den. Eftersom huset består av så mycket trä med ovanlig behandling så var underhållsplanen mycket intressant för oss att arbeta med.

Nu har Brf Vattenpärlan med hjälp av Sustend Underhållsplan kontroll över hur de ska sköta om sin fastighet på bästa sätt. De vet vilka åtgärder som ska göras, när de ska göras och ungefär vad de kommer att kosta, och kan således planera och budgetera för underhållsarbetet i god tid.