Möt en (Skitarg) byggkonsult: Niklas

På Sustend är vi mycket stolta över våra tappra byggkonsulter. Därför vill vi lyfta fram dom lite titt som tätt, och idag möter vi den eminenta Niklas Skogqvist, som inte bara är byggstjärna, utan även rockstjärna i bandet Skitarg. Vi lovar dock att han är ytterst vänlig och lugn i sitt arbete som besiktningsman och byggkonsult.

Vem är Niklas Skogqvist, egentligen, utöver att vara sjuhelsikes besiktningsman? Vad gömmer sig egentligen bakom fasaden?

Bakom fasaden gömmer sig en glad och galet nyfiken grabb som brinner för familj, vänner, fastigheter, träning och musik. Att dagligen utvecklas till det bättre på alla fronter och plan är min morot i livet, men att även stanna upp och njuta av det som är. En kombination av allt detta gör mig som mest nöjd och lycklig!

Besiktningsman Niklas Skoglund
Besiktningsman Niklas Skogqvist

Vad gör Niklas Skogqvist till en besiktningsman? Vad gör han faktiskt på jobbet?

Som byggkonsult med fokus på underhållsplanering, hjälper jag fastighetsägare med att se till att det kommande underhållet planeras effektivt byggtekniskt och ekonomiskt fördelaktigt. En underhållsplan grundar sig på en okulär statusbesiktning på plats som jag utför av fastighetens alla delar såsom mark, fasader, tak, invändiga utrymmen och installationer. Där besiktigas, studeras och bedöms alla delar i detalj på plats. När detta har gjorts har jag då grunden som underhållsplanen står på. Nu har jag det material som behövs för att sedan spendera resten av veckan på kontoret med härliga kollegor och mysiga koppar med kaffe, där jag bygger upp varje underhållsplan från grund till färdigt resultat. När underhållsplanen är färdig vet kunden vad som ska göras, när det ska göras och vad det kommer att kosta från idag och 30 år in i framtiden. Jag utför även slutbesiktningar och besiktningar av renoveringar och entreprenader och är certifierad entreprenadbesiktningsman SBR.

Vad gör Niklas Skogqvist när han inte utövar sin konst som besiktningsman? Vad gör han faktiskt efter jobbet?

Efter jobbet fylls kvällar och helger främst med familjen samt intresset av musik i alla former, som jag spelat snart i 15 år. Även träning är för mig en ny upptäckt som jag finner glädje för och får mig att må bra. Dessa fritidssysslor är det som generaliseras min vardag kort och gott.

Niklas historia är en inspirerande en, speciellt för de som önskar att kombinera en karriär som byggkonsult med andra alternativa vägar! Läs mer om möjligheterna för en karriär på Sustend på vår jobbsida.