Underhållsplanerare Mattas

Husens kämpe i vått och torrt: möt vår nye fuktexpert Mattias Wolin

Ålder: 40
Bor: Stockholm
Utbildning: Byggnadsingenjör
Trivia: Är barnskötare från gymnasiet, har gnagarfobi och har varit stjärngosse i en kyrkokör i direktsänd tv.
Träning: Gruppträning och kampsport

Låt oss få presentera det senaste tillskottet till vårt glada Sustend-gäng: Mattias Wolin! Mattias är byggkonsult med inriktning på underhållsplanering och har sin bas på Stockholmskontoret.

Hur såg ditt liv ut innan du kom till Sustend? Vad har du jobbat med innan? Vad är du bra på?
Innan jag läste till byggnadsingenjör på Nackademin i Stockholm arbetade jag som plåtslagare, snickare och fukttekniker. Förutom att jag är bra på underhållsplanering är jag också en jäkel på på att hacka, fräsa, kapa, såga, blanda och sammanfoga.

Hur kommer det sig att du bestämde dig för att bli byggkonsult på Sustend?
Sustendandan! Den övermannade mig totalt och precis som sjömännen lockades av sirenernas sång i sagan, drogs jag till Sustend p.g.a. den härliga stämningen. Jag trivs bra här i rollen som byggkonsult. Det hjälper också att vara riktigt nördigt inställd till hus och fastighet, det är jag sannerligen.

Mattias Wolin - ByggkonsultVad gör du när du inte utövar din konst som byggkonsult, vad gör du efter jobbet?
Efter många lata år är jag igång i friskt och sunt tänkande, tack vare Sustendandan. Det innebär boxning, löpning och allmänt svettande. Jag älskar också att laga mat och att bygga/up-cycla möbler och inredning. På senare tid har lugn och ro, familj/vänner och att leva gott även blivit viktigare.

Vilken är den motionsform du föredrar?
Jag gillar gruppträning: cirkelträning eller kampsporter (boxning, brottning). Det är det bästa sättet att hålla kontakt med alla vänner som har svårt att komma ifrån jobb, äkta hälfter och barn. Alla har ju rätt att hålla sig i form och samtidigt hinner man umgås med gamla kompisar.

Har du någon särskild hobby eller sysslar du kanske med något instrument?
Hemma har jag en luftfuktighetsmätare. Det är mitt favoritinstrument. För att vässa argumenten mäter jag fuktinnehållet i luften i frysen innan och efter att sambon hämtat mat ur den. Annars tillbringar jag gärna tid i snickarboden hemmavid och slipar på något trästycke.

 

Välkommen Mattias önskar vi alla på Sustend! Vi kan inte lova att du kommer få  hacka, fräsa, kapa, såga, blanda och sammanfoga särskilt mycket, men tillsammans med vårt skarpa underhållsplaneringsteam kommer du få nörda ner dig i underhållsplanering av mängder av intressanta fastigheter över hela vårt avlånga land!

 

 

 

Malin Alstersjö
ma@sustend.se