Sustend Byggkonsult Underhållsplanerare

Vår motionskultur personifierad: Petter Frisk

Ålder: 25
Bor: Stigbergstorget i Göteborg
Utbildning: Fastighetsförvaltare YH
Trivia: Sjunger väldigt högt i bilen och i köket.
Träning: Långdistanslöpning

Ni som följt oss på sociala medier det senaste kanske anat att vi på Sustend är ett ganska hurtigt gäng. Men ingen är så hurtig som vår byggprojektledare Petter. Ja, det hör man ju på hans efternamn. För någon vecka sedan sprang han Göteborgsvarvet, men det var inte nog. I helgen sprang han även Stockholm Marathon. Vi tog chansen att prata med honom strax efter målgång.

Petter FriskDina glädjerop och raseriutbrott spelandes pingis ekar ofta genom kontoret, men vi har förstått att idrottsintresset sträcker sig längre än pingisbordet?

Sport och motion har alltid varit en stor del av mitt liv men jag ser mig inte som någon träningsnörd alls. Jag tränar för att må bra samt att få lite tävlingskänsla vid tillställningar som marathon och Göteborgsvarvet. Sen gör jag det tillsammans med min kära syster som precis som jag har en hel del överenergi, vi triggar varandra och jag tror våra närmaste mår av att vi drar ut en sväng ibland och gör av med lite energi så att det blir folk av oss igen.

Petter FriskVad var top 3 och bottom 3 från helgens marathon?

Topp 3
1. Massage, kall öl och en körv i bröd efter målgång var magisk.
2. Målgången på Stockholm Stadion var riktigt bra, euforisk glädje och väldigt mycket frustande!
3. Uppladdningen inför. Åt en väldigt go och stadig frukost med min goda vän Karl som också också sprang loppet i år.
Bottom 3
1. 2:a milen.
2. 3:e milen.
3. 4:e milen, smärtan går inte att beskriva, gick in i väggen efter 2,5 mil och lyckades inte springa normalt efter det. Blåsor på fötterna, höfter, knän, fötter och hela benmuskulaturen slutade fungera.
 

Vem är Petter Frisk, egentligen, utöver att vara sjuhelsikes byggledare? Vad gömmer sig egentligen bakom fasaden?

Tävlingsmänniska rakt igenom, älskar när det blir lite tävling i vardagen! Sen är jag ganska lantlig av mig tror jag, gillar att dra runt i skogen och på sjön. Får ibland höra att jag är lite gubbig och den beskrivningen har jag inga problem med.

Petter Frisk - Byggledare på Sustend

Byggprojektledare Petter Frisk

Vad gör Petter Frisk till en byggledare? Vad gör han faktiskt på jobbet?

Min roll som byggledare är väldigt innehållsrik och stimulerande. Detta främst för att jag är med under hela projektfasen. Från projektering och upphandling vidare till byggskedet och slutligen besiktningar. Man skulle kunna dela upp dessa fyra faser i fyra yrkeskategorier men så gör vi inte på Sustend. Jag som byggprojektledare är med från start till mål och de gör att jag har full insikt i alla steg vilket möjliggör korta beslutsvägar och en effektiv arbetsprocess. Det finns stora vinster med att ha med en byggprojektledare redan från start. Variationen i arbetet är främsta anledningen till att man trivs som byggledare på Sustend, sen finns de en hel del annat gött!

Hur kommer det sig att en ung kille i sina bästa år bestämmer sig för att bli byggledare?

Det är varierande och väldigt lärorikt. Jag tror att man klarar av det mesta inom min bransch efter att ha jobbat som byggledare på Sustend i några år. Sen är det jäkligt kul när jag känner att jag utvecklas och att kunder uppskattar det jag gör.

Vad gör Petter Frisk när han inte utövar sin konst som byggledare? Vad gör han efter jobbet?

Umgås väldigt mycket med vänner och familj. Vad vi gör spelar oftast mindre roll när man är ett gött gäng och tugget tuggar igång. Det blir allt från träning, öl på pub, fiske, plocka svamp, resa och kolla fotboll.

Och sådan är han vår Petter; frisk!

Anton Klintenberg
ak@sustend.se

0709 63 95 64