Projektledare bygg och fastighet

Kunniga byggprojektledare som hjälper er lyckas med ert byggprojekt. Lämna dina kontaktuppgifter så hör vi av oss!

Sustends byggprojektledare
förverkligar din byggidé

Vi har kunniga projektledare inom bygg och fastighet som hjälper er med såväl nybyggnation som renoverings- underhålls- eller investeringsprojektet för befintliga fastigheter. Våra byggprojektledare finns exempelvis i Stockholm, Göteborg och Malmö.

Byggprojektledare Göteborg

Byggprojekt från start till mål, eller bara en liten del

Kanske är det upphandlingen ni inte har tillräcklig kunskap om? Eller så behöver ni en driven byggprojektledare i byggledningen som håller byggmöten och gör kontroller på byggarbetsplatsen.

Vi roddar antingen hela projektet, från ax till limpa, eller så väljer ni ut de delar ni behöver hjälp med.

 

Sustend Projektledning, steg för steg


Vad gör Sustends projektledare inom bygg?

Bild på fastighet i Göteborg med flera uppdrag för en projektledare bygg

Byggprojektet blir gjort...

Vi kommer ibland i kontakt med byggprojekt som avstannat någonstans mitt i processen. "Den som hade koll" har flyttat, bytt roll eller har inte koll längre. Så blir det helt enkelt ibland; byggprojektet pågår ju under lång tid och livet hinner komma emellan.

Sustend har ett helt team med projektledare för bygg som jobbar nära varandra. Skulle en projektledare behöva lämna ifrån sig sitt byggprojekt så tar en annan vid. I så fall gör vi en enkel överlämning internt, utan att projektet behöver stanna upp eller pausas. Tid är verkligen pengar i ett byggprojekt!

Våra byggprojektledare genomför exempelvis byggprojekt för fastigheter i Malmö, som de på bilden

... på rätt sätt!

Våra projektledare för bygg kan juridik, teknik, kommunikation. Sustend Projektledning fokuserar på ett lyckat resultat som står sig i längden. Vi reder ut alla tekniska frågor, ser till att alla har rätt information och att myndighetskrav och branschnormer följs.

Ibland blir det ändå fel: Alla byggprojekt är komplexa, vilket gör att oväntade händelser uppstår under projektets gång. I de lägena är det extra tryggt att ha Sustends byggprojektledare med ombord. Vi hanterar situationerna som uppstår för att nå det lyckade resultatet ändå!

Fastigheter i Stockholm som kanske behöver hjälp av projektledare inom bygg

Ni får mer tid och pengar till annat

Byggprojekt tar tid. Hundratals timmar i ett medelstort projekt som en fasadrenovering för en bostadsfastighet. Som det är med allt annat tar det ännu längre tid att hantera frågor om det är första gången, eller om man inte gör det så ofta. Sustends projektledare har varit med förr. Vår projektledningsmodell är inarbetad. Effektivast möjliga byggprocess alltså!

Vi har även koll på rimliga kostnader. Vad är ett kvalitativt och prisvärt anbud? Vilka kostnader kan tänkas tillkomma och hur håller man nere kostnaderna?

Projektledare visar ritningar

Vi hjälper till att reda ut behovet!

Du kanske vet precis hur du vill ha det? Då hjälper vi till att få det gjort. Vi kan också hjälpa till att reda ut behovet, så att du kan besluta om nästa steg. Ring oss på 010-175 69 09, skicka e-post till info@sustend.se eller använd kontaktformuläret, så hör vi av oss!

Noelia Spajic, byggprojektledare Sustend i Malmö

Noelia Spajic är en av våra byggprojektledare i Malmö

Sakkunniga byggprojektledare behövs, enligt Boverkets kartläggning!

Det blir fel ibland. Eller ganska ofta faktiskt, om man tittar på Boverkets kartläggning av fel, brister och skador inom byggsektorn. Cirka 50 miljarder kronor fel... varje år!

Det är naturligtvis riktigt tråkiga siffror. Byggprojekt är komplexa och det är många olika delar som ska samordnas för att det ska bli rätt, men det är ändå pengar som slösas bort i onödan.

 

Projekledare inom bygg är en del av lösningen

Kartläggningen visar att det främst är bristande motivation, kunskap och tid som orsakar felen. Felen uppstår i alla skeden av byggprojekten. Det skriver exempelvis tidningen Byggindustrin: "Byggfel kostar över 50 miljarder kronor om året".

Med en tillgänglig, engagerad och kunnig projektledare minskar risken för betydande fel. Bättre tillvaratagande på resurserna alltså!


Vilken typ av projekt hanterar Sustends projektledare inom bygg?

Kort sagt: De flesta projekt inom bygg och fastighet! Här är några exempel.

Sustends projektledare är inte höjdrädda!

Vi hanterar olika typer av takprojekt. Såsom att uppdatera taksäkerheten, måla om plåttaket med Noxyde, takomläggning, målning eller byte av skorstenar med mer.

Sustends byggprojektledare ser mer än bara en vacker fasad

Vi ser hela fastigheten som vacker. Du skulle se hur det kan tindra i våra projektledares ögon när de får detaljgranska en riktigt fin undercentral! Men fasaden gör såklart mycket av fastigheten. Vi projektleder olika typer av fasadrenoveringar, exempelvis:

 

Vi gör även entreprenadbesiktningar i byggprojekt

Vill du träffa en av våra byggprojektledare?

Har ni ett byggprojekt på gång? Hör gärna av dig till oss, så kan vi berätta mer om hur vi kan hjälpa just er till ett riktigt lyckat resultat! Använd formuläret eller ring 010-175 69 09!

Sustends projektledare har båda fötterna på jorden

Marken är en del av fastigheten som ibland glöms bort. Våra projektledare kopplas exempelvis in när det behövs ny dränering eller asfaltering. Vi har även varit projektledare för olika typer av gårdsprojekt där man renoverat innergården.

 

Sustends projektledare RÖR inte till det i onödan

Fastigheter har installationer för värme, vatten, ventilation och så vidare. Alla rör, ledningar, stammar, centraler som får fastigheten att leva! Vi projektleder byggprojekt som stora stambytet, relining, åtgärder som upptäckts vid OVK-besiktning och så vidare.

 

Även insidan räknas, tycker Sustends projektledare

Invändiga utrymmen kan också byggas om! Det kan handla om att anpassa ett utrymme från lokal till bostad, eller att bygga till nya vindslägenheter på råvinden. Gemensamma utrymmen i bostadsfastigheter som tvättstuga och trapphus är andra exempel på föremål för byggprojekt som vi kan projektleda.

 

Läs mer om oss på Sustend!

Sustend har tekniskt kunniga projektledare inom bygg!

 

Vi kan tekniken. Men det är inte byggprojektledaren som genomför någon av de tekniska åtgärderna (även om de flesta av oss gärna plockar upp verktygen på fritiden är det inte projektledarens roll; det är entreprenörens).

Vi kan också juridik och ekonomi, men framförallt kommunikation. Vi står nämligen på er sida genom hela processen som beställarombud. Ni fattar besluten, vi ser till att ni har insyn och underlag att kunna göra det. Entreprenören utför arbetet och vi ser till att de har rätt information och förutsättningar för att kunna det.

Därför är en stor del av vårt jobb att samordna alla projektdeltagare = kommunikationen är avgörande för både resultat och upplevelse!

Mer om Sustends projektledare inom bygg!

Våra projektledare för bygg är drivna och engagerade. Med olika bakgrunder inom bygg- och fastighetsbranschen har de kunskaper som kompletterar varandra bra. Eftersom projektledarna alltid granskar och feedbackar varandras texter och dokument är kunskapsöverföringen intensiv. Våra byggprojektledare finns i Göteborg och Stockholm, men tar sig an projekt även i Malmö, Lund, Örebro, Uppsala, Jönköping, Karlstad, Helsingborg med mer. Vi tar oss dit det behövs!

De flesta av våra byggkonsulter är anslutna till SBR, Sveriges Byggingenjörers Riksförbund.

Sustends projektledare för bygg samverkar med projektledarna för underhållsplanering

Analys och planering är det första steget, där fastighetens helhet tas i beaktning. Steg två är att börja genomföra byggprojekten. Det är givetvis inget måste att ha en Sustend Underhållsplan för att ta hjälp av våra projektledare för byggledning; även om det är många som anlitar oss för båda typerna av uppdrag.

Sustends byggprojektledare

Anders Pålsson
Byggprojektledare Malmö
ap@sustend.se
Malmö

Anders Pålsson
Byggprojektledare Malmö
André Svensson
Byggprojektledare Malmö
andre.svensson@sustend.se

André Svensson
Byggprojektledare Malmö
Daniel Augustsson
Biträdande projektledare Göteborg
da@sustend.se

Daniel Augustsson
Biträdande projektledare Göteborg
Jonathan Jelves
Byggprojektledare Malmö
jj@sustend.se

Jonathan Jelves
Byggprojektledare Malmö
Martin Lundmark
Byggprojektledare Göteborg
ml@sustend.se

Martin Lundmark
Byggprojektledare Göteborg
Mikael Svanberg
Byggprojektledare Stockholm
ms@sustend.se

Mikael Svanberg
Byggprojektledare Stockholm
Mustafa Dawod
Byggprojektledare Stockholm
md@sustend.se
Stockholm

Mustafa har gedigen erfarenhet som entreprenadingenjör och har studerat på KTH. Han är byggprojektledaren som gärna gör det lilla extra, både för kollegor och kunder.

Mustafa Dawod
Byggprojektledare Stockholm
Per Ekström
Byggprojektledare Malmö
pe@sustend.se
Malmö

Per Ekström
Byggprojektledare Malmö
Rasmus Lihnell
Byggprojektledare Göteborg
rl@sustend.se

Rasmus Lihnell
Byggprojektledare Göteborg
Saidom Shahgiriev
Verksamhetschef / Projektledare
0707 17 32 18
saidom.shahgiriev@sustend.se

Saidom Shahgiriev
Verksamhetschef / Projektledare
Tobias Magnusson
Regionchef Projektledning Syd
tm@sustend.se

Tobias Magnusson
Regionchef Projektledning Syd