Sustend Underhållsplan Bostadsrättsförening

Sustend Underhållsplan Bostadsrättsförening är som en grundlig hälsoundersökning. Hur mår fastigheten egentligen? Det tar man reda på genom att upprätta en underhållsplan. När vi på Sustend hjälper en bostadsrättsförening med underhållsplanering gör vi en besiktning av hela fastigheten och er brf får en detaljerad bild över husets status och en enkel guide på hur ni kan förvalta och underhålla fastigheten på bästa sätt.

Alla fastigheter är olika och kräver olika underhållsåtgärder, vi på Sustend skapar därför inte er underhållsplan med hjälp av någon mall utan går noga igenom varje fastighet och dess unika förutsättningar. En noggrann underhållsbesiktning följt av en detaljerad åtgärdsplan blir tillsammans vår underhållsplan för brf.

Sustend Underhållsplan Bostadsrättsförening är enkel att läsa och förstå, även för den som inte är expert. Den ger er en tydlig och överskådlig bild över framtida fastighetsunderhåll. Mer information om underhållsplanen samt vårt produktblad hittar du längre ner på sidan. För de föreningar som själva vill kunna uppdatera sin underhållsplan erbjuder vi Planima – marknadens mest lättanvända system för underhållsplanering. Vill ni sedan ha vår hjälp även med att genomföra underhållsprojekten så står vi till er tjänst med byggledning.

Vi upprättar även underhållsplaner för företag och fastighetsbolag.

Läs mer om Sustend Underhållsplan Företag
Läs mer om Sustend Underhållsplan Fastighetsbolag
Läs om underhållsplan på Wikipedia

Detta är Sustend Underhållsplan Bostadsrättsförening

Sustend UnderhållsplanUnderhållsplanen visar fastighetens aktuella underhållsbehov, såväl som det kommande. Vad som ska göras, när det ska göras och hur mycket det kommer att kosta är tydligt redovisat på ett sätt som alla kan förstå. “Enkelt och tydligt” är våra ledord, och vår underhållsplan är ett verkligt användbart dokument. Förutom att svara på frågorna “vad, när och vad kostar det” gör en Sustend Underhållsplan Bostadsrättsförening även förvaltningsarbetet mycket enklare samt hjälper föreningen att spara pengar genom smart planering och samordning av renovering och underhållsåtgärder.

Alla delar av fastigheten omfattas av underhållsplanen: tak och fasader, allmänna utrymmen, utemiljö, installationer, komplementbyggnader samt miljö och energi. Sustends erfarna och kunniga besiktningsmän besiktigar grundligt hela fastigheten, och sammanställer därefter resultatet i en enkel och tydlig rapport med bilder och beskrivande text. Samtliga åtgärder läggs också in i en databas där åtgärder, kostnad, intervall, mängder m.m. specificeras, och med hjälp av denna skapas själva åtgärdsplanen som specificerar samtliga underhållsåtgärder årsvis med kostnader 30 år framåt i tiden.

I åtgärdsplanen har byggkonsulterna tagit hänsyn till hur underhållsarbetet bör struktureras för att förvaltningen ska bli så kostnadseffektiv som möjligt. Vår underhållsplan innehåller dessutom en ekonomisk analys med nyckeltal och sammanfattande diagram, analys av yttre fond samt hur avsättningar ska dimensioneras på bästa sätt kopplat till det underhållsbehov underhållsplanen visar på. Resultatet: en enkel guide för hur fastigheten ska skötas!

Hör av dig för offert eller frågor!

Vi pratar mer än gärna med dig! Hör av dig via formuläret, ring 010-1756909 eller maila info@nullsustend.seUnderhållsplan BRFDetta värde skapar Sustend Underhållsplan Bostadsrättsförening

Enklare fastighetsförvaltning

Underhållsplanen ger er full koll på fastigheten och dess olika delar, och ni får en tydlig checklista över vad som ska göras och hur mycket det kommer att kosta.

Sparar pengar

Att ta hand om skador eller akut underhåll är väsentligt mycket dyrare än planerat underhåll. Genom att planera underhållsåtgärderna väl slipper man dyra brandutryckningar och mycket pengar kan sparas genom samordningseffekter. Man slipper också vara oförberedd på stora utgifter.

Hjälper er med strukturering och prioritering

De flesta av våra branschkollegor konstaterar endast underhållsbehovet, men vi nöjer oss inte med det. När vi på Sustend upprättar en underhållsplan hjälper vi er med prioriteringarna. Vi lägger in projektförslag i underhållsplanen, vilket gör det mycket enklare för er att upphandla arbetena på ett kostnadseffektivt sätt. Om ni vill ha vår hjälp att genomföra åtgärderna står våra byggledare till tjänst med byggledning.

Rätt avsättningsnivå

Vår underhållsplan kopplar underhållsbehovet till hur stor fondavsättning som ska göras varje år.

Underlättar revisorernas och andra externa parters bedömning

Underhållsplanen visar svart på vitt hur föreningen mår och om fastigheten sköts på rätt sätt.

Höjer kreditvärdigheten

Vid upplåning och omförhandling är en Sustend Underhållsplan Bostadsrättsförening ett utmärkt verktyg för att visa att underhållet är under kontroll.

Kvalitetsstämpel

Underhållsplanerare

Underhållsplanerare

En uppdaterad underhållsplan utgör ett gott bevis för att fastigheten förvaltas på bästa möjliga sätt.

Varför ni ska välja oss

Vi är specialister på underhållsplanering och har fått nöjet att hjälpa hundratals föreningar runtom i landet till en bekymmersfri förvaltning. Se nedan varför så många väljer Sustend Underhållsplan Bostadsrättsförening!

Vi är experter på underhållsplanering

Vårt mål är att göra Sveriges bästa underhållsplaner och vi kompromissar aldrig. Därför kan ni vara säkra på att ni får en riktigt användbar underhållsplan som kan ligga till grund för er fastighetsförvaltning.

Avsättningsanalys och nyckeltal

Många av våra konkurrenter utelämnar underhållsplanens viktigaste resultat: Avsättningsanalysen. Utan denna får bostadsrättsföreningen ingen analys av hur stora avsättningar som behöver göras varje år. För större fastigheter sammanställer vi resultaten i ett antal nyckeltal som på ett enkelt och tydligt sätt redovisar underhållsplanens resultat uppdelat på år och per kvadratmeter i olika perioder.

Enkelt och tydligt

Enkelt och tydligt är vårt motto som återkommer i allt vi gör. En Sustend Underhållsplan Bostadsrättsförening är ett intressant och snyggt dokument som alla kan förstå. Vi använder foton, bilder och diagram i mycket hög utsträckning och undviker avancerade facktermer och kodsystem som annars är vanligt förekommande.

Planima – Smart system för underhållsplanering

Vi använder Planima, en smart och lättanvänd webbapplikation för underhållsplanering. Med hjälp av detta verktyg kan föreningen själva engagera sig i underhållsplaneringen, själva eller med vår hjälp. Smarta funktioner och marknadens enklaste gränssnitt gör att alla kan arbeta med sin underhållsplan, ingen utbildning krävs!

Underhållsplanen är bara början

Vi ser varje underhållsplan som en inledning på en lång relation, där vi, om ni önskar, kan bistå med all kompetens som ni behöver för att förvalta er fastighet. När underhållsplanen är levererad har ni möjlighet att teckna ett rabatterat avtal för årlig besiktning och uppdatering av underhållsplanen. Vi hjälper även till med byggledning av kommande underhållsprojekt och renoveringar om ni så önskar, våra erfarna byggledare driver då hela byggprojektet från början till slut. Vårt mål är att såväl Sustend Underhållsplan  som Sustend Byggledning ska bidra till att spara pengar och höja fastighetens värde på sikt, och att ni ska få ett enklare liv som fastighetsägare. Om intresse finns kommer vi gärna ut för en förutsättningslös och kostnadsfri presentation av vårt system och hur vi arbetar med underhållsplanering. Läs även mer om våra utförda uppdrag under Referenser och på underhållsplanering för brf.