Se din bostad med virtual reality

Gå runt i din bostad innan den är byggd – VR gör det möjligt!

Nu har virtual reality gjort sitt intåg även i byggbranschen!  Om du funderar på att köpa nyproducerat vid Sätra Torg så kan PEAB erbjuda dig möjligheten att kliva in i din lägenhet redan innan byggnationen har påbörjats! Med hjälp av ett par VR-glasögon kan du kika runt i både bostaden och området, samt välja utseende på kök, badrum och vardagsrum. Istället för att med hjälp av en ritning försöka föreställa dig hur bostaden kommer se ut kan du nu med egna ögon se hur solljuset kommer in genom fönstren, hur planlösningen upplevs och hur parkettgolvet skulle se ut i verkligheten.

Tekniken har utvecklats av visualiseringsbyrån wec360˚ i samarbete med företaget byBrick, som har en lång erfarenhet av att utveckla VR-teknik för digitala säljstöd. Förhoppningen är att fler bostadsprojekt ska använda sig av tekniken i framtiden.

Den virtuella världen skapas med hjälp av exakta mått från de digitala konstruktionsritningarna.  Dataföretaget har sedan egna inredare som fyller lägenheterna med möbler och detaljer för att ge en ännu mer verklighetstrogen upplevelse. Även solljuset läggs in så att man kan uppleva hur ljuset kommer in genom fönstren under olika tider på dagen.

 Se SVT:s reportage om projektet

 

Malin Alstersjö
ma@sustend.se