Hampus Hedström

YouTubekomiker ska locka unga till fastighetsbranschen

Vad vill du bli när du blir stor? Svaret på frågan är ofta brandman, läkare, veterinär, barnskötare eller delfintränare. Sällan, om inte aldrig, blir svaret; ”Jag vill jobba med fastigheter!” Det är väldigt synd, för fastighetsbranschen är verkligen en bransch på enorm frammarsch.

Branschen behöver 11 000 fastighetsvärdar, fastighetsskötare, fastighetsingenjörer, fastighetsförvaltare och fastighetstekniker de närmsta 10 åren.

Inom de närmsta 10 åren räknar fastighetsbranschen med att 11 000 tjänster kommer behöva tillsättas. Men det är svårt att få tag på utbildad personal. De som utbildas idag på gymnasium, yrkeshögskola och högskola/universitet täcker bara 20 procent av behovet. Ungdomarna idag har en bild av fastighetsbranschen som tråkig och stillastående, och ingenting kan ju vara mer fel! Därför har nu Fastigo tagit tag i projektet att väcka ungdomarnas intresse för att utbilda sig inom fastighetssektorn.

YouTubestjärnan ska nå ut till ungdomarna

Smart nog har man valt att försöka nå de unga via deras egna kanaler, YouTube och Instagram. YouTubestjärnan och komikern Hampus Hedström (som få ur de äldre generationerna förmodligen ens känner till), med 230 000 följare, tydliggör i ett humoristiskt klipp på YouTube behovet av fastighetsvärdar, fastighetsskötare, fastighetsingenjörer, fastighetsförvaltare och fastighetstekniker, och uppmanar sina följare till att delta i en fototävlig på Instagram där man ska fota en fastighet och tagga med #minfastighet. Priset är en iPhone7 som överlämnas personligen av Hampus Hedström. Tävlingen pågår fram till den 22 juni.

Vi på Sustend tackar Fastigo för initiativet, och hoppas på stor uppslutning till tävlingen! Även vi söker kontinuerligt efter kompetent personal. Låt oss hjälpas åt att upplysa ungdomarna om hur kul det är att jobba med fastigheter!

Följ tävlingen på Instagram

Anton Klintenberg
ak@sustend.se

0709 63 95 64