Sustend Besiktning

Vi besvarar dina bygg- och fastighetsfrågor!

Besiktning för din fastighet

 

Det blir lätt en dyr gissningslek när det kommer till bygg och fastighetsfrågor.

Sustends erfarna och utbildade besiktningspersoner ger dig rätt svar istället. Tryggt, enkelt, snabbt.


Fara på taket eller spricka i fasaden?

Har ni en fråga om ett problem ni upptäckt – som exempelvis sprickor eller mörka fläckar på fasaden? Kan det vara fuktskador? Vi kan alla delar av fastigheten. En Sustend besiktningsman eller besiktningskvinna talar om vad problemet är, hur det bör åtgärdas och vad åtgärden kostar.

 

Statusbesiktning

Stambyte eller relining? Renovera eller byta?

Funderar ni på hur ni bör gå tillväga inför ett kommande projekt – behöver ni byta fönstren eller räcker det att renovera? Är det dags för stambyte, eller går rören att relina? Sustends byggkonsulter utreder fastighetens behov och gör tekniska utredningar som guidar er vidare till nästa steg.

 

Förstudie och utredning

Slutbesiktning av balkongerna?

Eller har ni installerat säkerhetsdörrar och behöver en slutbesiktning för att veta att arbetet blev rätt utfört? Vi är oberoende och erfarna besiktningspersoner, anslutna till Sveriges Byggingenjörers Riksförbund. Vi genomför alla typer av entreprenadbesiktningar.

 

Entreprenadbesiktning

Sakkunnigt ombud vid entreprenadbesiktningen?

Vem ansvarar för garantiärenden och eventuella byggfel? Vi agerar sakkunnigt ombud och representerar era intressen, exempelvis vid en garantibesiktning av nybyggd fastighet; som tvåårsbesiktning eller femårsbesiktning. Full koll på vad som gäller för er som fastighetsägare.

 

Sakkunnigt ombud

Sustend besiktningar av fastigheter

Kontakta oss för kostnadsfri offert!

Använd formuläret eller ring oss på 010 - 175 69 09!

Besiktning som hjälper dig vidare

Aj då, har betongplattorna på balkongerna sprickor? Då vill du antagligen veta mer än att "skicket är dåligt och behöver åtgärdas". Hur ska det åtgärdas? Vad kommer åtgärderna att kosta?

En besiktning ska ge dig svar – inte fler frågetecken. Därför är Sustends besiktningsutlåtanden enkla och tydliga. Vi fokuserar på att göra det enkelt för dig att ta nästa steg. Oavsett om du sitter i en styrelse för en bostadsrättsförening eller om du jobbar på ett fastighetsbolag.

 

Oberoende besiktningsman för fastigheten

Mycket snack och liten verkstad? Ja, lite så är det faktiskt! Vi är byggkonsulter – vi utför själva inga entreprenader eller arbeten på fastigheten. Så när vi rekommenderar åtgärder gör vi det för fastighetens bästa. Och såklart för ditt bästa som fastighetsägare, brf, förvaltare eller fastighetsansvarig.

Besiktning för bygg och fastighet

 

Behöver du en besiktningsman eller besiktningskvinna för fönster, tak, balkonger, fasader?

Oavsett om det är sprickor i väggen som behöver utredas, ojämn värme i huset eller en konstig lukt i fastigheten –  ställ frågan till oss så hjälper vi dig till svaret!

Det finns vissa myndighetsbesiktningar som vi inte utför – men vi kan allt som oftast hänvisa dig vidare till någon som kan. Du är alltid varmt välkommen att kontakta oss!

 

Förvaltare, fastighetsägare, brf

Vi hjälper alla som har i uppgift att ta hand om fastigheter. Äger du eller förvaltar du en fastighet kommer du någon gång behöva göra någon typ av besiktning. Då finns vi på Sustend här för dig. Oavsett om du är fastighetschef i ett kommunalt bostadsbolag, förvaltare av kommersiella fastigheter eller sitter i en brf-styrelse.


Besiktningsman, besiktningsperson, besiktningskvinna

Behöver du en besiktningsman eller besiktningskvinna till fastigheten?

På Sustend är det både kvinnor och män som jobbar med besiktningar. Vi är besiktningspersoner som kan alla typer av fastigheter. Och alla delar av fastigheterna. Oavsett vad din fråga gäller, kan våra kunniga besiktningspersoner ta reda på svaren.

Det vanligaste begreppet i branschen är fortfarande "besiktningsman". Allra helst använder vi "besiktningsperson", helt enkelt för att det är mer inkluderande. Men för att fler ska kunna hitta till oss och få den hjälp de söker har vi har anpassat hemsidan. Därför kan du se att vi skriver "besiktningsman" lite här och där ändå.

Det viktigaste är såklart att de som besiktigar kan sin sak. Så att våra kunder får rätt hjälp. Sen får ni gärna kalla oss vad ni vill; besiktningshjältar, byggkonsulter eller Sustendare! Vi är är anslutna till SBR (Sveriges Byggingenjörers Riksförbund).

Sustends kunniga besiktningspersoner

Andreas Engberg
Områdeschef Underhållsplanering
ae@sustend.se

Han har underhållsplanerat allt från gamla sekelskiftesbyggnader till en väg som inte ens byggts ännu. Andreas är områdeschefen för Underhållsplanering som tycker att ketchup är ett självklart tillbehör till avokado.

Andreas Engberg
Områdeschef Underhållsplanering
Carl-Magnus Jonsson
Projektledare Underhållsplanering

Carl-Magnus besiktigar fastigheter i tjänst och renoverar den egna fastigheten på fritiden. Han är underhållsplaneraren och besiktningspersonen med riktigt stort fastighetsintresse som dessutom har organiseringskunskaper på riktig gurunivå! I lådorna hemma är det 100 % ordning och reda.

Carl-Magnus Jonsson
Projektledare Underhållsplanering
David Ingfelt
Projektledare Underhållsplanering
di@sustend.se

David är med sitt intresse för energi- och miljöfrågor engagerad i flera utvecklingsprojekt på Sustend. Förutom att bjuda på kunskap inom energi- och miljö har han nästan alltid en häpnadsväckande historia att dela med sig av.

David Ingfelt
Projektledare Underhållsplanering
Emil Gustafsson
Produktionschef
eg@sustend.se

Som projektledare och kontrollansvarig har han varit ansvarig för några av Sustends största projekt. Produktionschefen Emil kan såväl byggprojekt som att vrida och vända på ord tills alla andra vrider sig av skratt.

Emil Gustafsson
Produktionschef
Johan Eklund
Områdeschef Projektledning
je@sustend.se

Med gedigen erfarenhet av byggprojekt på både entreprenör- och beställarsidan driver han projekt på löpande band. Johan är ofta den som håller ihop gänget, han är dessutom crossfit-coach och uppskattad föreläsare.

Johan Eklund
Områdeschef Projektledning
Julia Pihl
Projektledare Underhållsplanering & Byggprojekt
jp@sustend.se

Julia tar reda på mer än hur fastigheten mår idag; hon förkovrar sig gärna i dess historia. Den här engagerade talangen sprider kunskap tillsammans med en stor dos energi.

Julia Pihl
Projektledare Underhållsplanering & Byggprojekt
Linus Näsman
Gruppchef projektledning
ln@sustend.se

Linus är specialist på fastighetsinstallationer och driver många spännande byggprojekt. Han bjuder dessutom alltid på sig själv, både med roliga anekdoter och oväntade påhitt!

Linus Näsman
Gruppchef projektledning
Mustafa Dawod
Projektledare Byggprojekt
md@sustend.se

Mustafa har gedigen erfarenhet som entreprenadingenjör och har studerat på KTH. Han är byggprojektledaren som gärna gör det lilla extra, både för kollegor och kunder.

Mustafa Dawod
Projektledare Byggprojekt
Niklas Skogqvist
Områdeschef Besiktning, Gruppchef Underhållsplanering
ns@sustend.se

Niklas är mästare på besiktningar och entreprenadjuridik. Förutom att hjälpa våra kunder få koll på sina fastigheter; är han alltid där för sina vänner på Sustend och förklarar komplexa besiktningsfrågor med samma glada humör.

Niklas Skogqvist
Områdeschef Besiktning, Gruppchef Underhållsplanering
Robin Häggström
Projektledare Underhållsplanering
roh@sustend.se

Robin lade fotbollskarriären på hyllan för att ägna sig åt fastigheter. Idag gör han besiktningar och underhållsplaner, men innan tiden på Sustend hann han även jobba med underhållsplaner på ett förvaltningsbolag.

Robin Häggström
Projektledare Underhållsplanering
Roger Harrysson
Gruppchef Projektledning
rh@sustend.se

Roger kan besiktningar, underhållsplanering och projektledning till och med ännu bättre än han är på att memorera bilregistreringsskyltar. (En yrkesskada sedan tidigare arbete i bilbranschen.)

Roger Harrysson
Gruppchef Projektledning
Semat Askari
Projektledare Underhållsplanering
sa@sustend.se

Tidigare arbetsledare på entreprenörsidan - nu är Semat underhållsplanerare på Sustend. Hon förser Stockholmskontoret med magiska bakverk och sover som allra bäst på flygplan.

Semat Askari
Projektledare Underhållsplanering
Sven Löwenmark
Projektledning Underhållsplanering
sl@sustend.se

Husägare och en av Sustends många trummisar. Sven har besiktigat allt från gamla kyrkor och flygplatser till kommuners hela fastighetsbestånd. Inga detaljer undgår den här underhållsplaneringsexperten med intresse för miljöfrågor.

Sven Löwenmark
Projektledning Underhållsplanering
Tobias Jakobsson
Projektledare Byggprojekt
tj@sustend.se

Tobias är en varm glädjespridare – både i byggprojekt och på kontoret. Förutom att driva byggprojekt, hantera projektguiden och umgås med Sustendgänget utövar han ett imponerande antal sporter.

Tobias Jakobsson
Projektledare Byggprojekt
Valentina Perica
Gruppchef Underhållsplanering
vp@sustend.se

Hon är handbollsspelaren som är först att hoppa på en ny utmaning. Valentina effektiviserar omhändertagandet av vilken fastighet som helst – oavsett om den redan är byggd eller inte.

Valentina Perica
Gruppchef Underhållsplanering
Fastighet med balkonger

Behöver du en besiktning?

Hör av dig till oss! Ring oss på 010 - 175 69 09 skicka ett mejl till info@sustend.se eller använd kontaktformuläret, så kontaktar vi dig så snart vi kan.