Besiktningar

Det blir lätt en dyr gissningslek när det kommer till bygg- och fastighetsfrågor. Sustends erfarna och utbildade besiktningsmän ger dig rätt svar istället. Sustend Besiktning - Tryggt, enkelt, snabbt.

Fastighetsbesiktningar som hjälper dig vidare

Aj då, har betongplattorna på balkongerna sprickor? Då vill du antagligen veta mer än att "skicket är dåligt och behöver åtgärdas". Hur ska det åtgärdas? Vad kommer åtgärderna att kosta?

En besiktning ska ge dig svar – inte fler frågetecken. Därför är Sustends besiktningsutlåtanden enkla och tydliga. Vi fokuserar på att göra det enkelt för dig att ta nästa steg. Oavsett om du sitter i en styrelse för en bostadsrättsförening eller om du jobbar på ett fastighetsbolag.

Oberoende besiktningsman för fastigheten

Mycket snack och liten verkstad? Ja, lite så är det faktiskt! Vi är byggkonsulter – vi utför själva inga entreprenader. Så när vi rekommenderar åtgärder gör vi det för fastighetens bästa. Och såklart för ditt bästa som fastighetsägare, förvaltare eller fastighetsansvarig.

Besiktningsman inspekterar en sprucken fasad med synligt armeringsjärn

Behöver du en besiktningsman till fastigheten?

Vi kan alla typer av fastigheter. Och alla delar av fastigheterna. Oavsett vad din fråga gäller, kan våra kunniga besiktningsmän ta reda på svaren.

Det finns vissa särskilda myndighetsbesiktningar som vi inte utför – men då vi kan oftast hänvisa dig vidare till någon som kan. Du är alltid varmt välkommen att kontakta oss!

Våra besiktningsmän är anslutna till SBR.

Hur står det till med fastigheten?

Har ni en fråga om ett problem ni upptäckt – som exempelvis sprickor eller mörka fläckar på den putsade fasaden? Kan det vara fuktskador? Vi kan alla delar av fastigheten. Låt en besiktningsman från oss tala om vad problemet är, hur det bör åtgärdas och vad åtgärden kostar.

Statusbesiktning

Vilka åtgärder behövs genomföras?

Funderar ni på hur ni bör gå tillväga inför ett kommande projekt – behöver ni byta fönstren eller räcker det att renovera? Är det dags för stambyte, eller går rören att relina? Sustends byggkonsulter utreder fastighetens behov och gör tekniska utredningar som guidar er vidare.

Förstudie och utredning

Blev entreprenaden rätt utförd?

Nya balkonger, fasadrenovering eller takmålning? En slutbesiktning säkerställer att arbetet blev rätt utfört. Vi är oberoende och erfarna besiktningsmän, anslutna till Sveriges Byggingenjörers Riksförbund. Vi genomför alla typer av entreprenadbesiktningar.

Entreprenadbesiktning

Sakkunnigt ombud vid garantibesiktningen?

Vem ansvarar för garantiärenden och eventuella byggfel? Våra besiktningsmän kan agera sakkunnigt ombud, representera er och bevaka era intressen, exempelvis vid en garantibesiktning av nybyggd fastighet- såsom tvåårsbesiktning eller femårsbesiktning.

Sakkunnigt ombud

Lekplatsbesiktning

Lekplatser bör besiktigas årligen. Tyvärr är underhåll av lekplatser ett område som försummas alltför ofta, ett problem som verkar helt bestå av okunskap bland fastighetsägarna. Bland bostadsrättsföreningar är det vanligt att styrelser helt enkelt är ovetande om hur långt deras ansvar sträcker sig när det gäller lekplatser.

Vi har besiktningsmän med särskild utbildning och kompetens för besiktning av lekplatser.

Behöver du en besiktningsman till fastigheten?

Besiktningsman besiktar en husgrund

Kontakta oss för kostnadsfri offert!

Använd formuläret eller ring oss på 010 - 175 69 09!