Kv Biljetten | Nyproduktion

KV. Biljetten – Innovativa radhus med högt hållbarhetsfokus

Projektet har fokuserat på att använda material och byggteknik som minimerar klimatpåverkan samtidigt som den trivsamma boendemiljön prioriteras. Grunden utgörs av Koljern (återvunnet glas) och den bärande stommen av korslaminerat trä. Foamglas, som används i grunden, är ett material som inte bara är värmeisolerande utan också har betydligt lägre klimatutsläpp än betong.

Tobias Magnusson, projektledare

Om projektet

Vi är stolta över att ha varit projektledare för ett av Malmös mest spännande och hållbara byggprojekt – stadsradhusen i centrala Malmö. Dessa radhus är utformade för minimal miljöpåverkan. Projektet syftar till att ge fler människor chansen att leva ett urbant men samtidigt jordnära liv.

Byggda i Norra Sorgenfri, ett gammalt industriområde som nu omvandlas, smälter de tolv kompakta stadsradhusen harmoniskt in bland de historiska tegelbyggnaderna från sekelskiftet. Detta unika projekt, designat av Belleville Arkitektkontor och Nock Massiva Trähus, vann 2019 Malmö Stads markanvisning för sin nyskapande arkitektur.

Radhusen är byggda på höjden och har tre våningar samt en takvåning med studio/orangeri och odlingsbara terrasser. Detta ger möjlighet att odla mitt i staden, vilket binder koldioxid, fördröjer regnvatten vid skyfall och minskar behovet av färskvatten för odling. Genom att maximera användningen av marken och bygga kompakt, kan fler bo hållbart.