Sustend Projektledning - steg för steg

Vi skräddarsyr upplägget efter ert projekt. Lämna dina kontaktuppgifter så berättar vi mer.

Byggprojekt med Sustend – steg för steg

 

Vi anpassar upplägget efter just era förutsättningar och utifrån vilket typ av projekt det är ni ska genomföra. Men i det stora hela är det här de fem stegen som är grunden i Sustend Projektledning.

Steg 1 – Planering

Vi reder ut vad som ska göras. Vilka åtgärder ska ingå i projektet och när ska projektet genomföras? Våra tekniskt kunniga byggprojektledare tittar på fastighetens helhet. Är det exempelvis lämpligt att baka in fler åtgärder i projektet när ni ändå ska hyra in byggställningar? Eller behöver åtgärderna delas upp i två eller fler projekt för att processen ska bli smidig?

Steg 2 – Projektering

För att kunna göra verklighet av projektet går vi in på alla tekniska förutsättningar och detaljer och analyserar vad som ska göras och hur. Det kan exempelvis innebära att vi gör en projekteringsbesiktning.

Förfrågningsunderlag

All information som samlats in och analyserats sammanställs i ett förfrågningsunderlag som inte lämnar någonting åt slumpen. Med ett gediget och detaljerat förfrågningsunderlag blir det inte bara lättare för entreprenörerna att räkna på uppdraget. Det gör även att anbuden blir mer jämförbara. Istället för att entreprenören behöver gissa sig till detaljerna.

Steg 3 – Upphandling

En noggrann upphandling skapar bästa förutsättningar för projektgenomförandet. Som återkommande beställarombud är entreprenörerna ofta extra måna om att lämna kvalitativa anbud till oss. Vi granskar anbuden och lämnar rekommendationer till er som beställare. Det är ni som väljer vilken totalentreprenör ni vill upphandla. Sustends projektledare ser till att ett riktigt vattentätt entreprenadavtal kommer på plats. Entreprenadavtalet är en riktigt viktig grund för det fortsatta arbetet; det visar vad ni som beställare och entreprenören kommit överens om.

Steg 4 – Genomförande

När byggprocessen väl drar igång är det många olika parter som ska samordnas. Eftersom byggprojekt är komplexa är det vanligt att det dyker upp många tekniska frågor längs vägen. Sustends projektledare är närvarande och tillgängliga för att svara på frågor. Vi driver även på projektet, håller i och protokollför byggmöten. Dessutom närvarar vi vid förbesiktningar som ert ombud och gör såväl anmälda som oanmälda kontroller.

Om ni önskar det kan vi även sköta kommunikationen med boende och hyresgäster i fastigheten. Vi informerar och svarar på frågor och samordnar exempelvis nyckelhantering.

Steg 5 – Överlämning

Vissa kallar det avslut. Vi ser det som en början. När vi har producerat ett så fint resultat ska vi se till att det håller sig riktigt länge! En slutbesiktning är såklart ett måste. Vi ser även till att samla ihop all nödvändig dokumentation åt er och ser till att inga frågetecken kvarstår när ni tar över resultatet.


Vi pratar gärna mer med dig!

Kontakta oss på 010-175 69 09 eller info@sustend.se så berättar vi mer!

Du kan också använda formuläret här på sidan, så hör vi av oss till dig!

Byggprojektledare

Kontakta oss här!