Sustend leder byggnationen av Skandinaviens största outlet

På Malmö Designer Village kommer gästerna kunna njuta av en outletshopping och fritidsupplevelse som saknar motstycke i hela den skandinaviska regionen.

I Löddeköpinge – Kävlinge kommun – uppför den internationella fastighetsutvecklaren Rioja Estates ett nytt köpcentrum om 26 000 kvadratmeter. Köpcentret byggs som en bymiljö med exklusiva butiker, restauranger, parker och rekreationsområden. Projektet, som går under namnet Malmö Designer Village, blir det största i sitt slag i den Skandinaviska regionen och medför att upp till 2000 nya arbetstillfällen skapas i kommunen.

En upplevelse inspirerad av skandinavisk design

Den samtida bymiljön är inspirerad av skandinavisk design, kultur och lokala arkitektoniska stilar. Distinkta shoppinggator, gröna parker och rekreationsområden sammanvävs för att göra shoppingcentret till mer än bara ett köpcentrum. Att vistas i Malmö Designer Village ska även vara en fritidsupplevelse.

Miljöbild Malmö Designer Village

Fokus på hållbarhet in i minsta detalj

Hållbarhet genomsyrar hela projektet, alltifrån material- och teknikval till insektshotell i parkerna. Projektet ska certifieras enligt BREEAM och blir bland de första outletbyarna i världen med en central bergvärmepumpsanläggning som försörjer samtliga av köpcentrumets utrymmen.

Ett samarbete över landsgränser

Två av Sustends projektledare, Saidom och Alexandra, driver projekterings- och projektledningen i detta projekt som kommer att pågå i två etapper med produktionsstart av etapp 1, 2023 och etapp 2, 2025. Projektet beräknas vara helt färdigställt 2027.

Det är såklart väldigt prestigefullt att få driva uppförandet av ett sådant landmärke i Skåne, det mest spännande i det här projektet skulle jag säga är hur vi samarbetar över landsgränser i projekteringen. Vi har arkitekter och projekterande konsulter från såväl England som Sverige, det är verkligen kul att se hur vi fått till samarbetet och fått till den digitala mötesstrukturen. Också lärorikt att utbyta erfarenheter kring hur vi hanterar olika frågor i de olika länderna. Nu planeras snart en kick-off för alla konsulter och beställaren som flyger ner till Malmö, det blir faktiskt första gången vi träffas ”live” allihopa, det ser vi verkligen fram emot!”