Förstudier och utredningar inför byggprojekt

Våra byggkonsulter hjälper er att utreda förutsättningar och beräkna kostnader för byggprojektet

Vi besiktigar, analyserar, utför beräkningar och rekommenderar lämpliga alternativ

Vi älskar att grotta ned oss i kluriga bygg- och fastighetsproblem. Vad beror den återkommande fukten på? Hur kan det åtgärdas på bästa sätt? Hos oss på Sustend hittar du alltid byggkonsulter och besikningsmän som är redo att studera och analysera era stammar, ert värmesystem, fasaderna eller någon annan del av fastigheten för att hjälpa er fatta beslut om åtgärder.

Opartiska och sakkunniga

Står vi på någons sida så är det fastigheten! Naturligtvis försöker vi hitta rätt väg utifrån era förutsättningar, som ekonomi och tid, men fastighetens bästa är vårt fokus. Behöver ni lägga om taket är det inte oss ni anlitar för att göra det. Däremot kan vi hjälpa er att handla upp och byggleda projektet!

Behöver ni göra en utredning inför ett byggprojekt?

Ring oss på 010 - 175 69 09, skicka ett mejl till info@sustend.se eller kontakta oss via formuläret!

Exempel på utredningar vi gör

 

Bygga lägenheter av utrymmet på råvinden

Har ni en råvind som står outnyttjad? Funderar ni på om det går att omvandla utrymmet och bygga lägenheter? Vi undersöker och tar reda på förutsättningarna för en ombyggnation av vinden - oavsett om det är förråd, lägenheter eller en takterrass ni vill bygga. En förstudie tar reda på vilka åtgärder som behövs, om fastigheten klarar det och vad projektet i så fall kommer kosta.

 

Omvandling av lokal till lägenhet

Det där gamla föreningsrummet som ingen någonsin använder längre... Eller lokalen som inte verkar gå att hyra ut... Vi kan undersöka om vad det finns för möjligheter och vad det skulle kosta att omvandla till lägenhet. Så att ni kan ta beslut om det skulle vara lönsamt för er verksamhet att förverkliga projektet. Vi har kunskap om de tekniska förutsättningar och koll på vilka myndighetskrav som behöver uppfyllas.

 

Relining eller stambyte?

Vad ska man välja mellan relining och stambyte? Vad kan ni välja? Hur stora är skillnaderna i kostnad? Vi hjälper er reda ut de tekniska förutsättningarna. Det kan innebära en kombination av okulär besiktning samt spolning och filmning av stammarna.

 

Ojämn värme i huset?

Kallt och dragigt i vissa lägenheter? Outhärdligt varmt och instängt i andra? Våra byggkonsulter hjälper er reda ut problem med värme och ventilation. Analys och undersökning som resulterar i en enkel och tydlig rapport ni kan använda för att fatta beslut om åtgärdsprojekt. Vet ni redan vad som behöver göras? Då kan vi projektleda värmeprojektet – läs mer här om Sustend Projektledning.

 

Förstudie inför fasadprojekt

Funderar ni på vad det skulle innebära att tilläggsisolera? Ni kanske har sprickor i putsfasaden, eller misstänker rostande armeringsjärn i tegelfasaden? Eller så vill ni kanske undersöka möjligheten att bygga till balkonger? Sustends byggkonsulter kan det mesta om alla typer av fasader och fönster. En teknisk besiktning utreder behov och förutsättningar för ert kommande projekt. Vi kan också ta fram en kalkyl som talar om vad projektet kan väntas kosta - så att ni kan ta beslut utifrån era förutsättningar.

 

Fukt och sprickor i källaren

Hur är det nu, spindlar i källaren betyder att det är fuktigt? Den där lukten i källaren, luktar det mögel? Kanske finns det till och med mörka fläckar och kanske sprickor i fasaden? Kanske är en omdränering aktuell – men vilken metod ska användas och vad innebär det? Vi går till botten med problemet och tar fram en rapport som visar vad fastigheten behöver.

Therese - Besiktningsman och projektledare för underhållsplanering

Sustends oberoende byggkonsulter ger dig svaren

Vi hjälper dig reda ut alla bygg- och fastighetsrelaterade frågor. Vill du träffa oss? Eller få en kostnadsfri offert? Ring oss på 010 - 175 69 09 eller skicka ett mejl till info@sustend.se. Du kan också använda kontaktformuläret nedan, så kontaktar vi dig.

Är det snarare besiktning av fastigheten du behöver?

Vi hjälper dig reda ut alla frågor inom bygg- och fastighet.