Sustend Underhållsplan

För dig som vill prioritera rätt och fatta smarta beslut för fastigheten!

Effektivare fastighetsägande

- med en tydlig och enkel underhållsplan

Sustend Underhållsplan passar både nybörjare och fastighetsproffs. Den är en pedagogisk guide för hur fastigheten behöver tas om hand. Men framförallt, ett värdefullt beslutsunderlag och grunden till ett effektivt arbetssätt. Ett måste för alla smarta fastighetsägare, helt enkelt!

Kort och gott går underhållsplanering ut på att besvara tre frågor:

Vad ska göras?
När ska det göras?
Hur mycket kostar det?

(Exempelvis när det kommer till åtgärder som relining eller stambyte, takomläggning, fönsterbyte och omasfaltering).

Byggkonsulter på Sustend med digital underhållsplan för fastighet

Fastighetens status

Sustend Underhållsplan är fastighetens hälsokontroll. Enkel och tydlig beskrivning av fastighetens skick.

Känn dig trygg med att det inte finns någon okänd fara på taket, vilket gör det lättare att uppfylla ansvaret att ta hand om fastigheten.

Förebyggande arbete

 Jobba proaktivt! Mindre stress och minskad risk för tidskrävande och dyra, akuta åtgärder.

Samordna underhållet med övriga verksamheten för maximal effektivisering. Lägg tiden och pengarna på rätt saker och skapa mesta möjliga värde!

Ekonomisk planering

Håll nere totalkostnaden: Vi samordnar åtgärderna i smidiga och kostnadseffektiva projekt.

Ni får även en tydlig överblick över alla kostnader. Underhållsplanen är därför ett utmärkt underlag för ekonomisk planering och beslut om ekonomi.

Digital uppdatering

Uppdatera planen smidigt med Planima – branschens bästa webbtjänst för underhållsplanering.

Sustend Underhållsplan är kompatibel med Planima: "Lätt att använda", "flexibelt" och "tydligt" är vanliga reaktioner bland våra kunder.

Hur går det till att ta fram underhållsplanen?

Sustends team av byggtekniskt kunniga konsulter arbetar enligt en effektiv metod. Men varje underhållsplan är unik. Det finns ingen exakt mall. Vilka moment som ingår varierar beroende på er verksamhet och era behov.

Vanligtvis görs först en teknisk besiktning av fastigheten. Besiktningen ligger sedan till grund för en beskrivning av fastigheten och en bedömning av dess underhållsbehov, intervall för underhållsåtgärder samt kostnader för dessa.

Resultatet blir en användbar och utförlig underhållsplan som kopplar kommande underhållsåtgärder till beräknade kostnader.

 

Vilka är det som tar fram Sustend Underhållsplan?

Byggkonsulterna som arbetar som projektledare inom underhållsplanering på Sustend har olika erfarenhet och bakgrund inom bygg- och fastighetsbranschen. Tillsammans framställer vi hundratals underhållsplaner varje år.

Då alla har olika specialistområden samverkar vi alltid i projekten. Det gör att de underhållsplaner vi producerar blir ännu bättre!

 

Så här jobbar vi med underhållsplanering!

Läs mer om våra byggkonsulter

Vem har nytta av en underhållsplan?

Alla som ansvarar för att förvalta en fastighet och fler därtill! Oavsett om du tillhör ett större bostadsbolag och behöver underhållsplanera ett helt fastighetsbestånd, är styrelsemedlem i en brf och behöver en underhållsplan för bostadsrättsföreningen eller om du har fastighetsansvar i din organisation är Sustend Underhållsplan din ultimata guide till ett effektivare arbete. Nybörjare som proffs! Vi anpassar upplägget i underhållsplanen så att den passar just er verksamhet.

 

Den som ansvarar för fastighetens skick

Underhållsplanen är ett uppskattat och värdefullt arbetsverktyg för den som har i uppgift att förvalta en eller flera fastigheter. Som en fastighetsansvarig på ett kommunalt bostadsbolag, en förvaltare av kommersiella lokaler, styrelsen i en bostadsrättsförening eller en privat fastighetsägare, exempelvis.

 

Ekonomiansvariga, ekonomiska förvaltare, långivare, försäkringsgivare

Även de som har ekonomiskt intresse i organisationen (som bank, medlem eller försäkringsbolag) uppskattar en gedigen underhållsplan. Underhållsplanen ger de ansvariga koll på framtida kostnader och kontroll över åtgärdsprojekten. Det är därmed en trygghet för den som vill investera i fastigheten, köpa en lägenhet, låna ut pengar till ett projekt eller försäkra fastigheten.

Läs om några av dem som använder Sustend Underhållsplan

Byggkonsult Semat Askari

Byggkonsult Semat Askari, en av Sustends projektledare inom underhållsplanering. Här på besiktning med lasermätare för att ta mått vid ett entréparti.

Exempel på underhållsplan

Vill du se själv hur smidigt det kan vara? Kontakta oss för ett exempel på en underhållsplan!

Uppdatera underhållsplanen?

Har ni redan en underhållsplan, med ett par år på nacken? Har ni uppdaterat den regelbundet, eller är det kanske dags för en grundlig genomgång?

Underhållsplanen behöver vara aktuell så att ni kan fortsätta använda den effektivt och fatta smarta beslut. Det är därför viktigt att hålla den uppdaterad. För att uppdatera underhållsplanen finns flera olika metoder!

Arbetet med underhållsplanen är löpande. Därför är det smart att fundera på hur ni vill kunna jobba med planen redan innan ni tar fram en.

 

Läs mer om uppdatering av underhållsplan

 

Malin, kundansvarig, svarar på frågor om underhållsplanering

Nyfiken på Sustend Underhållsplan?

Vill du veta mer om Sustend Underhållsplan? Eller vill du träffa oss och prata om hur du kan ta hand om fastigheten på ett effektivare och lönsammare sätt? Ring oss på 010-175 69 09, skicka e-post till info@sustend.se eller använd kontaktformuläret, så hör vi av oss.

Några av de smarta och moderna fastighetsägare som jobbar med Sustend Underhållsplan